Hozzávalók:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor,
- 5 dkg kakaó
- 5 dkg mazsola,
- 1 dl tej,
- 30 dkg háztartási keksz,
- rumaroma,
- 4-5 szem apróra tört dió.
Egy lábasba beletettem a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítettem amíg a margarin elolvad. Levettem a tűzről, hozzáadtam a mazsolát, a diót, és a rumaromát, majd belekevertem az apró darabokra tört kekszet is. 30 percig állni hagytam, közben többször átkevertem. Akkora fóliát vágtam le, amekkora szalámit akartam készíteni. Margarinnal megkentem a fóliát, ráhelyeztem a masszát, formáztam, felcsavartam, a két végér megcsavartam, hogy ne bomoljon ki és hűtőbe tettem. Hagytam összeállni és csak akkor tálaltam, ha megkeménzedett (kb. 2 - 3 óra múlva). Elkészítési idő 5 perc. Egyszerű, nem kell sütni, finom is és hamar el lehet készíteni.
5 megjegyzés:
Ilyet ettünk hétvégén anyósomnál, alig bírtuk abbahagyni a nagylánnyal! Ennyit a fogyiról! :DD
tolom a tányérom.
Én is tolom a tányérom.
Az én tányérom is itt van már... :D
Hűha, mindenki itt van a tányérjával? :) Ki gondolta volna, hogy ennyien rajonganak a keksz szalámiért?
Megjegyzés küldése