Köszöntöm az új olvasómat, és a régieket is. Olvasótáborom elérte a 40 főt. Köszönöm.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- fűszeres (pikáns) kolbász,
- 1 fej hagyma,
- burgonya,
- paradicsom,
- babérlevél,
- júhsajt,
- kevés olaj,
- kevés só.
A jénai aljára tettem a felkarikázott kolbászt, a szeletekre vágott hagymát, következett a szeletekre vágott burgonya. Enyhén sóztam, mert a kolbász fűszeres és pikáns. A burgonyára rátettem a karikára vágott paradicsomot, a babérlevelet beszúrtam a burgonya közé, kevés olajat öntöttem rá és a jénait befedve sütőbe toltam. Én vizet nem tettem, mert csak két személyre sütöttem és elegendő volt az olaj és a paradicsom leve, de ha sok van egymáson, akkor kell egy kis víz is. Amikor kezdett pirulni kivettem, kifedtem, már puha volt, így rászórtam a lereszelt juhsajtot és fedő nélkül visszatoltam a sütőbe addig, amíg a sajt megolvadt. Nem épp kalóriaszegény, de néha ilyen is kell!
5 megjegyzés:
Nagyon guszta ! Finom lehet azzal a sok sajttal a tetején! / hozzávalóknál jújsajtot írtál félregépelés ugye?/
Köszi Éva, javítottam :) Igen, félregépeltem.
A krumplit nyersen teszed bele? Biztosan ez is nagyon finom, a paradicsomos csirkecomb az volt. Tegnap készült ebédre, csak a köretet külön készítettem. Mindenkinek ízlett:-)Köszi a receptet!
Kedves Gerdi, a kruplit is nyersen tesze be. Örülök, hogy izlett a paradicsomos csirkecob. Még fogok ilyeneket hozni.
Kíváncsian várom a többit is! Köszi!
Megjegyzés küldése