Hozzávalók:
- 0,5 kg sárgarépa,
- 0,5 kg fehérrépa,
- 0,5 kg paprika (lehet piros is és fehér is vegyesen),
- 0,1 kg karfiol,
- 0,1 kg vöröshagyma,
- 0,2 kg zellergumó,
- 0,1 kg paradicsom,
- 0,1 kg karalábé,
- 1 nagyobb fej fokhagyma,
- 1fél kötés petrezselyemzöld,
- fél kötés zellerlevél,
- 0,25 kg só.
A zöldségeket megmostam, meghámoztam, kicsumáztam és darabokra vágtam. Minden zöldséget, még a leveleket is, húsdarálóval ledaráltam. Összekevertem a sóval és kimosott, tiszta üvegekbe tettem. Volt olyan, amit csavaros kupakkal fedtem le, és ezt az egyet, ami a képen látható, 2 celofán közé szalicilt téve kötöttem le. A vegetához semmiféle tartósítót nem adtam. Ami celofánnal van lekötve, az is tartósító mentes, mert a két celofán közé tettem a szalicilt. Levesekbe és egyéb sós ételekhez lehet használni csak vigyázni kell, hogy akkor sót ezen kívül csak akkor tegyünk, ha kóstolás után tényleg szükséges.
3 megjegyzés:
Hasonlót Anyukám is készített régen! Köszi, hogy közzétetted!
De jó ötlet! Sokkal egészségesebb, mint a bolti teli E-vel. Köszi a receptet. :)
Meddig lehet így eltartani?
Megjegyzés küldése