Hozzávalók:
- 1 nagy karalábé
- 10 dkg tarhonya
- 2 májpástétom
- 2 tojás
- 4 dl tejföl
- só
- frissen őrölt bors
- tetejére reszelt juhsajt
A megmosott, meghámozott és kettévágott karalábét forró sós vízben félpuhára főztem, a vízből kiemelve hűlni hagytam. Külön megfőztem a tarhonyát annyi vízben, amennyit felvett, és lehűtöttem. A főtt hideg tarhonyához adtam a májpástétomot, a tojást, borsot szórtam rá és összekevertem, szükség szerint sóztam is. A kihűlt karalábét kiskanállal kikapartam, a mélyedésekbe púposan tölteléket töltöttem és olajozott jénaiba állítottam. A maradék töltelékhez adtam a kikapart karalábédarabokat és a tejfölt, sóztam és a karalábék közé öntöttem, tetejére pedig reszelt juhsajtot szórtam. Előmelegített sütőben pirosra sütöttem.
Az eredeti recept itt található.
Az eredeti recept itt található.
2 megjegyzés:
Nagyon guszta, biztos finom lehet.
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése