2011. június 2., csütörtök

Hagymás tarhonya pikáns szalámival


Hozzávalók 2 személyre:
  • 3 újhagyma,
  • kevés vaj, 
  • só, 
  • bors, 
  • (pikáns) szalámi, vagy kolbász,
  • Szegedi Rózsapaprika,
  • 3 jó marék tarhonya.
A hagymát megtisztítjuk,  karikára vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalámit, kétszer megforgatjuk, adunk hozzá Rózsapaprikát és felöntjük vízzel. Annyi vizet öntünk hozzá, amennyit a tarhonya felvesz. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tarhonyát. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a víz forrjon, aztán még kb. 10 percig kevergetjük, utána levesszük a tűzről és lefedjük. Hagyjuk kidegedni, de időnként megkeverjük, mert összeragad.

2 megjegyzés:

Éva írta...

Szívesen elfogadnám holnapi ebédnek, guszta és szeretem a tarthonyát!

Marti M írta...

Éva, azonnal küldöm.:)))