Hozzávalók 2 személyre:
- 3 újhagyma,
- kevés vaj,
- só,
- bors,
- (pikáns) szalámi, vagy kolbász,
- Szegedi Rózsapaprika,
- 3 jó marék tarhonya.
A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és a vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a szalámit, kétszer megforgatjuk, adunk hozzá Rózsapaprikát és felöntjük vízzel. Annyi vizet öntünk hozzá, amennyit a tarhonya felvesz. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tarhonyát. Folyamatos kevergetés mellett megvárjuk, hogy a víz forrjon, aztán még kb. 10 percig kevergetjük, utána levesszük a tűzről és lefedjük. Hagyjuk kidegedni, de időnként megkeverjük, mert összeragad.
2 megjegyzés:
Szívesen elfogadnám holnapi ebédnek, guszta és szeretem a tarthonyát!
Éva, azonnal küldöm.:)))
Megjegyzés küldése