Hozzávalók a tésztához:
- 100 g margarin,
- 25 g cukor,
- 140 g liszt,
- csipet só.
A citromkrémhez:
- 200 g cukor,
- 2 tojás,
- 1 nagy citrom lereszelt héja és leve,
- 25 g liszt,
- 1 tk vaníliaaroma/vaníliás cukor,
- 1 kk sütőpor.
A tészta: A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sót, tovább keverjük. Kb. 5 perc alatt kialakul a tészta. Fél órát a hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre. Én kalácsformába tettem és fél centis tésztát kaptam tehát, ha valaki nagyobbat akar, akkor készítsen dupla adagot.
A citromkrém: Ezalatt elkészítjük a citromos részt. A tojásokat felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromok lereszelt héját és levét, a vaníliaaromát, végül a sütőporos lisztet, és összedolgozzuk. A sütit kivesszük a sütőből, ráöntjük a citromos krémet, s további 15 percig sütjük.
Forrón meghinthetjük porcukorral. Én nem tettem, mert bőven elég az a cukor ami benne van és így is nagyon édes.
Az eredeti recept itt található.
Az eredeti recept itt található.
2 megjegyzés:
Ez is egy jó kis citromos süti!!!
Nagyon finom ez a citromos süti. Hát egy szeletet kérten volna....
Megjegyzés küldése