2011. május 24., kedd

Őszibarack lekvár



Hozzávalók:
  • őszibarack,
  • cukor,
  • szalicil.
Minden kiló őszibarackhoz számíthatunk fél kiló cukrot. Ha nagyon édes a barack, akkor tehetünk  kevesebb cukrot is. Az ép, egészséges barackokat kimagozzuk, teszünk rá kevés cukrot és feltesszük főni. Én nem szoktam ledarálni a barackot, félbe, vagy négybe vágom és úgy főzöm, mert szeretem, ha darabos marad.  Kavargatás mellett olyan sűrűre főzzük, amilyen vastag lekvárt szeretnénk. A vége felé hozzáadjuk a cukor többi részét is és főzzük még 5 – 10 percet. Minden üveg tetejére teszek egy késhegynyi szalicilt és lekötöm, vagy lekupakolom. Száraz dunsztban hagyom másnapig. 

Az idén szeretnék egy új dolgot kipróbálni: a szalicilt két celofán közé teszem, vagy a celofán és a kupak közé.

Nincsenek megjegyzések: