Hozzávalók:
- 5 deci ananászlé
- 2 deci tej
- 2 evőkanál kókusztejpor
- 2 evőkanál méz
- 1 zöldcitrom reszelt héja
- 1 kis maréknyi apróra vágott aszalt ananász
Az ananászhoz tökéletesen illik a kókusz íze - ez utóbbi értékes, jól hasznosuló fehérjékben, zsírokban és kalciumban gazdag. Kókusz pedig nincs afanyaran friss ízű zöldcitrom nélkül - héja és leve is jó ízeket és illatokat rejt, meg rengeteg C-vitamint és rostot. Egy maréknyi aszalt ananász egészíti ki az üdítő ízkombinációt. Beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, hozzákanalazom a mézet, a kókusztejport és a joghurtot, majd belereszelem a zöldcitrom héját. Vágódeszkán félbevágom a zöldcitromot, kifacsarom a levét, és ezt is a turmixba öntöm. Ezek után össze kell turmixolni az reggeli italt. A turmixot 2 üvegpohárba töltöm, és egy kis maroknyi, apróra vágott aszalt ananásszal díszítem a tetejüket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése