2011. április 12., kedd

Ananászos trópusi turmix

Hozzávalók:
  • 5 deci ananászlé
  • 2 deci tej
  • 2 evőkanál kókusztejpor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 zöldcitrom reszelt héja
  • 1 kis maréknyi apróra vágott aszalt ananász
Az ananászhoz tökéletesen illik a kókusz íze - ez utóbbi  értékes, jól hasznosuló fehérjékben, zsírokban és kalciumban gazdag. Kókusz pedig nincs afanyaran friss ízű zöldcitrom nélkül - héja és leve is jó ízeket és illatokat rejt, meg rengeteg C-vitamint és rostot. Egy maréknyi aszalt ananász egészíti ki az üdítő ízkombinációt. Beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, hozzákanalazom a mézet, a kókusztejport és a joghurtot, majd belereszelem a zöldcitrom héját. Vágódeszkán félbevágom a zöldcitromot,  kifacsarom a levét, és ezt is a turmixba öntöm. Ezek után össze kell turmixolni az reggeli italt. A turmixot 2 üvegpohárba töltöm, és egy kis maroknyi, apróra vágott aszalt ananásszal díszítem a  tetejüket.

Nincsenek megjegyzések: