2012. április 17., kedd

Hagymás-szalonnás-szezámmagos-sajtos fonott és csavart

Ezt a receptet Gabriellánál láttam. Én kicsit megreformáltam, de a lényegen nem változtattam.

Hozzávalók a tésztához:
  • 30 dkg finomliszt,
  • 10 dkg teljes kiörlésű liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  •  fél kiskanál cukor
  • 1 teáskanál só,
  • 15 dkg margarin,
  • 2 tojás,
  • 1 dl tej
Töltelékhez:
  • 10 dkg füstölt szalonna apróra vágva,
  • 3 közepes fej vöröshagyma,
  • só, bors ízlés szerint
 A tetejére:
  • 1 tojás,
  •  reszelt sajt 



A liszthez hozzáadtam a sót, a margarint és a felvert tojásokat. A tejet meglangyosítottam, adtam hozzá egy kevés (fél kiskanál) cukrot és felfuttattam benne az élesztőt aztán hozzáadtam a lisztes keverékhez. Jól összedolgozom, így egy könnyű tésztát kaptam. Letakartam és meleg helyen 1 órát kelesztettem. Addig elkészítettem a  tölteléket. A szalonnát apró kockákra vágtam és egy serpenyőben kiolvasztottam, hozzáadtam az apróra vágott hagymát és megpirítottam. Enyhén megsóztam, és borsoztam.  A megkelt tésztát 2 részre osztottam, 3-3 mm vastagra kinyújtottam. Az egyik lapra rákentem a tölteléket, a másik lappal pedig letakartam. Kissé megnyomkodtam és kb. 3 cm széles csíkokra vágtam. A csíkokat enyhén megcsavartam, aztán 3-3 csíkot összefontam, kettőt pedig összecsavartam. Sütőpapíros tepsibe tettem, tetejüket megkentem a felvert tojással  megszórtam szezámmaggal, majd reszelt sajttal. Előmelegített  sütőben  megsütöttem.



6 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon finom lehet! Nagyon guszta!

Kati írta...

Tetszik, nagyon finom lehet:)

Mrita írta...

Hát ez nagyon-nagyon guszta és biztosan annyira finom is. Egyet szívesen elfogyasztanék....

Vicuska írta...

Nagyon finom!!!

Gabriella írta...

Hűha, de jól néz ki! :))
Örülök, hogy tetszett és ízlett Neked. Köszi a linket! :)

Martinelli Martinelli írta...

Köszönöm szépen.