2011. november 19., szombat

Meggyes piskóta


Hozzávalók:
  • 25 dkg cukor,
  • 25 dkg liszt,
  • 4 tojás,
  • fél csomag sütőpor,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • fél csésze víz,
  • 1 nagy meggybefőtt, vagy annak megfelelő friss meggy
  • kevés margarin a sütőpapír megkenéséhez
  • sütőpapír
A 4 tojássárgát habosra kavartam 15 dkg cukorral, hozzáadtam a vaníliás cukrot is. Apránként hozzáadtam a 25 dkg lisztet és a fél csésze vízben feloldott fél csomag sütőport. A tojásfehérjéket egy külön tálban kemény habbá vertem és hozzáadtam a maradék 10 dkg cukrot. A cukros tojáshabot hozzáadtam a tojássárgás-lisztes masszához de csak beleforgattam óvatosan, nem kavartam, nehogy összetörjön. Margarinnal megkent sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. A meggyet leszűrtem, hagytam lecsepegni, utána megforgattam lisztben (hogy ne merüljön le a tepsi aljára) és a massza tetejére tettem, egyenletesen elosztva. Meg lehet szórni kristálycukorral is. Sütőbe toltam és a legkisebb lángon kb. 1 órát sütöttem. Figyelem, nem kell előmelegíteni a sütőt. Tálalás előtt megszórtam porcukorral.

1 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon jól néz ki:) Seretjük a meggyes sütiket (is), meg mindenféle gyümölcsösöket, főleg puha piskótával.