2011. november 19., szombat

Karfiolleves


Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 közepes, vagy nagyobb fej karfiol
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • kevés petrezselyemzöld
  • vegeta
A vizet feltettem főni, beletettem a hagymát egészben és megszórtam vegetával. Sót is lehet tenni ízlés szerint, csak arra kell vigyázni, hogy a vegeta már tartalmaz sót. A sárgarépát hasábra vágtam és hozzáadtam a forrásban lévő vízhez. Hozzáadtam a petrezselyemzöldet is. Amikor a sárgarépa már kezdett puhúlni, hozzáadtam a rózsáira szedett karfiolt és puhára főzte. Amikor megfött, a hagymát kivettem belőle. Tálalás elött még megszórhatjuk kevés, apróra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések: