2011. június 22., szerda

Ordás sütemény

Ezt a receptet Édesanyám gyűjteményéből választottam, egyik kedvenc receptje volt. Mindig kanállal mérte, de én most kíváncsiságból lemértem a mennyiségeket. Nagyon finom, ajánlani tudom. Az  ordát tehéntúróval lehet helyettesíteni. 


Hozzávalók a masszához:
  • 11 ek cukor (20 dkg),
  • 11 ek tej (150 ml),
  • 11 ek olaj (120 ml),
  • 11 ek liszt  (11 dkg),
  • 2 ek kakaó,
  • 1 tojás,
  • 1 csomag sütőpor.
A krémhez:
  • 0,5 kg orda, vagy tehéntúró,
  • 2 tojás,
  • 3 ek gríz,
  • kevés cukor,
  • 1 tasak vaníliás cukor.
A masszához a hozzávalókat jól összedolgozzuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.  A krémhez valókat jól összekavarjuk és kávéskanállal a masszára szaggatjuk, egyenként, egymás mellé kis kupacokat helyezünk. Előmelegített sütőbe toljuk és megsütjük. Sülés közben a tészta felnő és majdnem ellepi a kupacokat.


Nyersen

Megsülve

5 megjegyzés:

Csillámpóni írta...

Van egy hasonló receptem még nem csináltam meg, annak boci süti a neve, szerintem hasonló, ez nagyon finom lehet, már rég készülök, hogy megcsináljam, de akkor a te recepteddel kezdem, mert nagyon jól néz ki.

Éva írta...

Nagyon guszta, és szeretem ezeket a csak kavarós süteményeket.

Mrita írta...

Hát ezt ki kell próbálnom, nagyon guszta.

martinelli írta...

Köszönöm lányok, nem fogtok csalódni!

Hadassa írta...

A testverem megtalalta ezt a receptet es nala ettem eloszor. Aki szereti az ordat, az ezt a sutit is nagyon fogja szeretni. En most keszulok ismet megsutni.