2011. május 16., hétfő

Kukoricadarás tk kenyér

Hozzávalók:
  • 90 g víz
  • 100 g tej
  • 1 felvert tojás
  • 1 csomag sáfrány (nekem nem volt, kihagytam)
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 ½ teáskanál só
  • 10 g puha vaj
  • 30 g kukorica liszt
  • 30 g fehérliszt
  • 300 g teljes kiörlésű liszt
  • 12 g friss élesztő
  • 50 g napraforgómag (nekem nem volt, kihagytam)
A vizet, a tejet, a tojást és cukrot öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a sáfrányt és az élesztőt.  Mixereljük össze és lassan adjunk hozzá a lisztet, és csak a végén a sót, a vajat és a napraforgómagot. Gyúrjuk erőteljesen körülbelül 5 percig. Azután hagyjuk kelni körülbelül 2 órát (2 óra és harminc percet). Amikor letelt az idő, vegyük ki a tésztát, tegyük egy munkalapra és gyórás nélkül formáljunk belőle veknit. Konyharuhával letakarva hagyjuk 40 percet pihenni, utána tegyük hőálló edénybe. Én kalácsformába tettem, természetesen sütőpapirra.  250 fokon süssük meg.

Az eredeti recept gluténmentes. Nekem nem volt gluténmentes lisztem, ezért tk lisztet használtam.


3 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, kérek egy szeletet belőle, még a finom illatát is érzem.

martinelli írta...

Nyisd ki az ablakot, máris küldöm :)

Mrita írta...

Kinyitottam és várom.....