2011. május 14., szombat

Ordás palacsinta


Hozzávalók 4 személyre:
  • 12 db hagyományosan elkészített palacsinta
  • fél kg orda
  • 1 tojássárga
  • 2 ek cukor
  • friss kapor
A palacsintákat előre megsütjük. Az ordát egy tálban villával összetörjük, jól összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, a cukrot, a tojássárgát és krémet kavarunk belőle. Amikor megvan, minden palacsinta felét megkenjük vele és a palacsinta másik felét ráhajtjuk (ahogy a képen látható). A teflonos serpenyőt felhevítjük, amikor már forró, adunk hozzá 1 csepp olajat és beletesszük a palacsintát, 2 percig sütjük, aztán a másik felére fordítjuk és azt is süssük 2 percig. Minden palacsintát átsütünk. Melegen tálaljuk. Isteni finom, ordaszezonban nem szabad kihagyni.

Megjegyzés: aki nem szereti az ordát, vagy épp nincs, az elkészítheti tehéntúróval, amibe vaníliás cukrot is tehet.

1 megjegyzés:

Mrita írta...

Hát ez jól hangzik, biztosan finom, ki fogom próbálni. Meg tudnék enni egy párat....