Hozzávalók 4 személyre:
- 12 db hagyományosan elkészített palacsinta
- fél kg orda
- 1 tojássárga
- 2 ek cukor
- friss kapor
A palacsintákat előre megsütjük. Az ordát egy tálban villával összetörjük, jól összekavarjuk, hozzáadjuk az apróra vágott friss kaprot, a cukrot, a tojássárgát és krémet kavarunk belőle. Amikor megvan, minden palacsinta felét megkenjük vele és a palacsinta másik felét ráhajtjuk (ahogy a képen látható). A teflonos serpenyőt felhevítjük, amikor már forró, adunk hozzá 1 csepp olajat és beletesszük a palacsintát, 2 percig sütjük, aztán a másik felére fordítjuk és azt is süssük 2 percig. Minden palacsintát átsütünk. Melegen tálaljuk. Isteni finom, ordaszezonban nem szabad kihagyni.
Megjegyzés: aki nem szereti az ordát, vagy épp nincs, az elkészítheti tehéntúróval, amibe vaníliás cukrot is tehet.
1 megjegyzés:
Hát ez jól hangzik, biztosan finom, ki fogom próbálni. Meg tudnék enni egy párat....
Megjegyzés küldése