2011. április 9., szombat

Gombaleves

Hozzávalók:
  • 1 l víz, 
  • 45 dkg gomba, 
  • margarin, 
  • kiskanálnyi liszt, 
  • 1 fej hagyma, 
  • 2 evőkanál főtt rizs, 
  • petrezselyemzöld, 
  • bors, 
  • só, 
  • paprika, 
  • tejföl.
A gombát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és vékonyra szeleteljük. Egy kétliteres edényben 3 percig 200 W-on felolvasztunk két evőkanál margarint. A hagymát apróra vágva, a fűszerek hozzáadásával a margarinra tesszük és 2 percig 500 W-on üvegesre pároljuk. Felöntjük langyos vízzel, majd beletesszük a lisztet, a gombát és a rizst. Lefedve 8 percig 500 W-on főzzük. Tálaláskor csészénként 1 evőkanál tejföllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: