2011. április 17., vasárnap

Avokádó saláta (Brazília)

Hozzávalók:
  • 2 avokádó,
  • 1 tk. mustár,
  • fél citrom leve,
  • bors,
  • só,
  • 2 gerezd péppé zúzott fokhagyma,
  • 1 ek. apróra vágott zöld olajbogyó,
  • 20 dkg apróra vágott főtt rák (vagy csirkemell),
  • 1 ek. olívaolaj,
  • 4 salátalevél.

Vágjuk hosszában ketté az avokádót, szedjük ki a magját, mindegyik félből 2-2 ek. mennyiséget kaparjunk ki. Tálban nyomkodjuk szét, keverjük hozzá óvatosan a többi kelléket. Töltsük meg ezzel a fél héjakat! Kistányérra tegyünk 1-1 salátalevelet és erre az avokádókat!

Nincsenek megjegyzések: