Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg fehér liszt,
- 1 kocka (25 g) friss élesztő,
- 1 dl langyos tej,
- 1 dl langyos víz,
- 1 tojás
- 5 dkg cukor,
- 5 dkg puha margarin,
- 1/4 kk só.
a krémhez:
- 30 dkg zsírszegény tehéntúró,
- 10 dkg cukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 1 egész tojás
- 5 dkg mazsola,
- 2 ek ouzo (elhagyható).
A langyos tejhez hozzáadtam 1 ek cukrot és felfuttattam benne az
élesztőt. A mazsolát ouzoba áztattam és addig hagytam, amíg
beitta, néha megkavartam. A lisztet tálba tettem, hozzáadtam a
tojást, a sót, a cukrot, majd a felfuttatott élesztőt, a puha
margarint és az 1 dl langyos vízzel jól összedolgoztam. Meleg
helyen duplájára kelesztettem. Majd lisztezett deszkán enyhén
átgyúrtam. Téglalap alakúra kinyújtottam, a vastagsága pedig
kb. fél cm kell legyen. A krémet csomómentesre kikavartam és
rákentem, majd rászórtam a lecsepegtetett mazsolát. Feltekertem
és kb. 3 ujjnyi vastag szeletekre vágtam, majd a sütőpapirral
kibélelt kerek formába helyeztem. Tetejét megszórtam cukorral,
majd előmelegített sütőben megsütöttem.
A tészta receptet Illészkrisztől
loptam (hálás köszönet neki ezúttal is) a többi pedig az én
találmányom.
3 megjegyzés:
Tetszik ez a tehénturó - mazsola párosítás, a formázás is a kedvencem:)
Nagyon szép csokor:-) Ráadásul illatos is!
Megjegyzés küldése