Hozzávalók:
- jó húsos paprika,
- só,
- ecet,
- olaj,
- kevés cukor,
- víz.
A paprikákat jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük és parázson, vagy gázlángon puhára sütjük. Amikor megsült, óvatosan lehajazzuk, lemossuk és kicsumázzuk. Lefagyaszthatjuk télire is és fogyasztáskor kiolvasztás után már csak a páclét kell elkészíteni.
A páclé elkészítése: egy tálba olajat öntünk (nem sokat, kb. annyit, hogy a paprikát félig ellepje), hozzáadunk ízlés szerit sót, ecetet és kevés cukrot, aki szereti. Hűtőszekrényben pár órát állni hagyjuk, hogy jól összeérjen. Adhatunk hozzá borsot (aki szereti) és babérlevelet is.
7 megjegyzés:
Édesanyám egyik kedvence volt, míg ő élt mindig készítettünk. Eltettünk télire is. Nagyon guszta.
Guszta biztos nagyon finom! Sültpaprikát így páclével még nem kóstoltam!
Én ilyet még nem ettem, csak hallottam róla. Hasonló az elkészítése a vinettáéhoz... mármint a sütése. Egyszer kipróbálom.
Jó ötlet, kipróbálandó. :)))
Köszönöm szépen!
De finom lehet! Szeretem a különleges savanyúságokat!
Ha szereted a paprikát, próbáld ki, mert nagyon finom.
Megjegyzés küldése