2011. augusztus 23., kedd

Sült paprika ecetesen



Hozzávalók:
  • jó húsos paprika,
  • só,
  • ecet,
  • olaj,
  • kevés cukor,
  • víz.
A paprikákat jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük és parázson, vagy gázlángon puhára sütjük. Amikor megsült, óvatosan lehajazzuk, lemossuk és kicsumázzuk.  Lefagyaszthatjuk télire is és fogyasztáskor kiolvasztás után már csak a páclét kell elkészíteni.
A páclé elkészítése: egy tálba olajat öntünk (nem sokat, kb. annyit, hogy a paprikát félig ellepje), hozzáadunk ízlés szerit sót, ecetet és kevés cukrot, aki szereti. Hűtőszekrényben pár órát állni hagyjuk, hogy jól összeérjen. Adhatunk hozzá borsot (aki szereti) és babérlevelet is.

7 megjegyzés:

Mrita írta...

Édesanyám egyik kedvence volt, míg ő élt mindig készítettünk. Eltettünk télire is. Nagyon guszta.

Éva írta...

Guszta biztos nagyon finom! Sültpaprikát így páclével még nem kóstoltam!

Gerdi írta...

Én ilyet még nem ettem, csak hallottam róla. Hasonló az elkészítése a vinettáéhoz... mármint a sütése. Egyszer kipróbálom.

Petra írta...

Jó ötlet, kipróbálandó. :)))

Marti M írta...

Köszönöm szépen!

Blogkonyha írta...

De finom lehet! Szeretem a különleges savanyúságokat!

Marti M írta...

Ha szereted a paprikát, próbáld ki, mert nagyon finom.