Hozzávalók:
- 3 kg érett körte
- 50 ml víz
- 4 szegfűbors
- 1 nagy darab fahéj
- 20 dkg cukor (annyira édes volt a körte, hogy nem kellett több hozzá)
- 1 dzsemfix
A körtéket meghámoztam, kivágtam a magházukat és kockacukor nagyságúra vágtam. 50 ml vízzel feltettem főni, hozzáadtam a fűszereket és addig főztem, amíg a körte szét nem főtt (kb. 30 perc). Ekkor hozzáadtam a dzsemfixet és a cukrot, felforraltam, kivettem belőle a fahéjat és a szegfűborst és üvegekbe töltöttem. "Két celofán között szalicil" módszerrel kötöttem le és másnapig száraz dunsztba tettem. Nagyon finom, aromás, édes lekvár lett.
2 megjegyzés:
Nagyon gusztának néz ki, és igen finom lehet! Nem sok körtelekvárt ettem eddig, de az mind nagyon finom volt!
A körte, fahéjjal csak finom lehet. :))))
Megjegyzés küldése