2011. július 29., péntek

Kakaós zabpelyhes sütemény



Hozzávalók:
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg teljeskiőrlésű liszt
  • 10 dkg zabpehely
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl olaj
  • 5 dl víz
A száraz hozzávalókat egy evőkanállal összekavartam, utána hozzáadtam az olajat, ismét összekavartam és végül apránként hozzáadtam a vizet és ugyancsak az evőkanállal összekavartam.  Nem kell hozzá robotgép, kézzel is össze lehet dolgozni. Előmelegített sütőben megsütöttem és egy laza, puha süteményt kaptam. Finom és egyszerű.
Az eredeti recept itt találhatü, de én kicsit megreformáltam, mert nem tetszett az elkészítése, és megtuningoltam citromhéjjal, valamint az egész liszt mennyiség tk lett nálam.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

De jó, egyszerű, és finom lehet! :)

Éva írta...

martinelli nézzél már be hozzám van számodra egy díj!

Petra írta...

Egészséges és finom, no meg guszta! Tetszik. :)

Marti M írta...

Köszönöm szépen. Ki lehet próbálni, mert pofon egyszerű, még mixer sem kell hozzá, csak kanállal összekavarni. Szerintem elrontani nem lehet.