Hozzávalók:
- 1 bögre liszt (én 40% tk liszt, 60% 650-es fehérlisz arányban használtam)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre 3,5 % - os tej
- ½ bögre mák (vagy dió, vagy mandula, vagy mogyoró)
- 1 csomag sáfrányos sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A megadott mennyiségeket összekeverjük de a sütőport először keverjük a liszthez, ne közvetlenül érintkezzen a tejjel. Kivajazott, kilisztezett tepsibe fektetjük, 175 fokon 60 percig sütjük.
11 megjegyzés:
Kedves Martinelli!!!! Nyugodtan önts a fejemre egy vödör vizet!!!!! Nagyon rosszul érzem magamat az miatt, hogy a blogdijat amit Tőled kaptam, véletlenül, szórakozottságból, egy másik olvasóm nevével adtam közre. Bocsánat-bocsánat!!!!!!!!!!!!!!!!! Szeretettel Tücsi::(:(:):):):)
Ez jól hangzik! Van olyan, hogy sáfrányos sütőpor? Már megint le vagyok maradva:-)
Nagyon tetszik ez a recept. Olyan jó lazának néz ki a süti, mintha tojásfehérje is lenne benne. Kipróbálom majd!
Kedves Tücsi! Nncs semmi baj, előfordul bárkivel. Ne aggódj emiatt.
Maria: köszönöm és örülök, hogy tetszik. Nagyon aromás, ízletes lett.
Nagyon guszta sütemény és finom könnyű lehet!
Köszönöm szépen Éva.
Milyen egyszerű és mégis finom és mutatós kis süti!
Nagon fini lett, en tettem bele meggyet is, cukor helyett agave ment bele egy kis vanilias protein porral, liszt helyett meg orolt mandula. Isteni!
Örülök, hogy ízlett :)
Igen, nagyon, mar el is fogyott :-(. Pedig azt hittem hogy csak az enyem lesz... Ferjem olasz, kint elunk, nem szereti a makot (eleteben nem.kostolta, kisfiunk detto) itt nem is lehet makot, csak bioboltban kapni... Szoval tevedtem. Holnap dupla adagot sutok.
Igen, nagyon, mar el is fogyott :-(. Pedig azt hittem hogy csak az enyem lesz... Ferjem olasz, kint elunk, nem szereti a makot (eleteben nem.kostolta, kisfiunk detto) itt nem is lehet makot, csak bioboltban kapni... Szoval tevedtem. Holnap dupla adagot sutok.
Megjegyzés küldése