Hozzávalók 2 személyre:
- 10 dkg spagetti
- 2 kisebb tojás
- maréknyi sajt
- 1 cikk fokhagyma
- 1 ek finomra vágott petrezselyem
- só
- frissen tört fekete bors
- olívaolaj
A spagettit bő, lobogó sós vízben megfőzzük. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. Nem baj, ha összeragad. A tojásokat összekeverjük a reszelt parmezánnal, a finomra vágott fokhagymával. Hozzáadjuk a petrezselymet, és sózzuk-borsozzuk. A kihűlt spagettit kisebb darabokra vagdossuk és jó alaposan beleforgatjuk a fűszeres-tojásos masszába. Serpenyőben olívaolajat hevítünk (nem kell bő olaj a sütésehez!- épphogy kb. 1-2 mm vastagon álljon csak az olaj) és villával kis fészkeket/ kupacokat halmozunk a serpenyőbe. Mindkét oldalukat aranyszínűre, ropogósra sütjük, de vigyázzunk, mert ha túlsütjük, akkor ehetetlen. Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat. Másnapról megmarat tésztából is el lehet készíteni..
Az eredeti recept itt található.
3 megjegyzés:
Ötletes, kipróbálom legközelebb megmaradt tésztával!
Ezt most meg tudnám enni, nagyon jó kis ötletet adtál!
Köszi lányok, örülök, hogy tetszik.
Megjegyzés küldése