Hozzávalók:
- szilva,
- cukor,
- fahéj,
- szegfűszeg,
- szegfűbors,
- kevés víz,
- szalicil.
Minden kiló szilvához számíthatunk fél kiló cukrot. Ha nagyon édes a szilva, akkor tehetünk kevesebb cukrot is. Az ép, egészséges szilvákat kimagozzuk, teszünk rá kevés cukrot és feltesszük főni. Hozzáadjuk a fűszereket, ezeket esetleg kis lyukacsos zacsiba tehetjük, így könnyebb lesz eltávolítani, de ha benne marad, az sem gond. Ha nincs elég leve (ha nem annyira érett), akkor adunk hozzá fél csésze vizet, hogy legyen mibe főnie. Kavargatás mellett olyan sűrűre főzzük, amilyen vastag lekvárt szeretnénk. Amikor megvan, üvegekbe tesszük, minden üvegbe egy kevés szalicilt teszünk és lekötjük, vagy lekupakoljuk. Másnapig száraz dunsztba tesszük.
3 megjegyzés:
Egy kicsit még odébb van a lekvár főzés, de jó kis recept!
Nézz be hozzám, mert vár egy kis meglepi. :)
Kukkants be hozzám légy kedves a 26-i bejegyzéshez meglepetés vár!
Megjegyzés küldése