2011. május 17., kedd

Lecsó

Hozzávalók:
  • paprika, (friss, vagy télire eltett paprika)
  • érett, húsos paradicsom (paradicsomlé, vagy paradicsompüré),
  • hagyma,
  • krumpli,
  • rizs,
  • só, 
  • kevés cukor.

A hagymát vágjuk apróra és kevés olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott paprikát, sózzuk meg, adjunk hozzá kevés vizet és pároljuk tovább. Amikor a paprika félig megpuhult, adjuk hozzá a kockára vágott krumplit és főzzük puhára. Közben főzzük meg a rizst. Amikor a krumpli is puha, hozzáadjuk a rizst és jól összekavarjuk. Közben a paradicsomokat megmossuk, forró vízbe dobjuk, és pár percig hagyjuk anélkül, hogy főznénk. Amikor a paradicsom héja kezd megrepedezni kivesszük, lehajazzuk, és felvágva hozzáadjuk a lecsóhoz. Kavargatva még pár percig főzzük. Amikor kész, sózzuk, ha szükséges, és kevés cukrot adunk hozzá, hogy a paradicsom miatt ne legyen nagyon savanyú. Télen, amikor a paradicsom éretlen, használhatunk paradicsomlét, vagy paradicsompürét.

1 megjegyzés:

Bors and Pepper írta...

Lecsóóó!!! Itt, Portugáliában nincs normális paprika és nem tudok készíteni!!! Nagyon guszta a tiéd, ennék is vacsira :)