2011. május 23., hétfő

Ketchup 1.

Hozzávalók:
  • 2 kg paradicsompaprika,
  • 2 db csípős paprika,
  • 3 db nagyobb zellergumó,
  • 3 fej hagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • 3 l paradicsomlé,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 ek cukor,
  • babérlevél,
  • bors,
  • szegfűszeg,
  • szegfűbors,
  • majoránna,
  • szerecsendió,
A paradicsomlében megfőzzük a többi hozzávalókat, amelyeket előzőleg apróra felvágtunk. Amikor minden megpuhult, fűszerezzük, még egyszer felforraljuk, majd levéve a tűzhelyről mixerrel pépesítjük. Még melegen üvegekbe rakjuk, s kihűlésig száraz dunsztban tartjuk.

Nincsenek megjegyzések: