Hozzávalók:
- sült padlizsán,
- hagyma,
- citromlé,
- só,
- bors,
- majonéz,
- fokhagyma (én nem szoktam)
A már előre lesütött padlizsánt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk és összeturmixoljuk. Ha kész, hozzáadjuk a majonézt és krémesre keverjük, citromlével savanyítjuk. Adhatunk hozzá fokhagymát is. Előételként tálaljuk.
Padlizsán sütés: én gáztűzhelyen szoktam sütni. Először megmosom a padlizsánt, leitatom, aztán a gáztűzhely égője körül letakarom alufóliával, hogy ne csepegjen le, és a padlizsánt ráteszem a nyílt lángra. Lehet parázson is sütni, akinek van lehetősége. Amikor megsült, leszedem az égett héját, megmosom és már használható is. Fagyasztani szoktam télire. A képen látható padlizsánkrém fagyasztott padlizsánból készült.
Padlizsán sütés: én gáztűzhelyen szoktam sütni. Először megmosom a padlizsánt, leitatom, aztán a gáztűzhely égője körül letakarom alufóliával, hogy ne csepegjen le, és a padlizsánt ráteszem a nyílt lángra. Lehet parázson is sütni, akinek van lehetősége. Amikor megsült, leszedem az égett héját, megmosom és már használható is. Fagyasztani szoktam télire. A képen látható padlizsánkrém fagyasztott padlizsánból készült.
3 megjegyzés:
Igazán finom, nagyon szeretem, de még így nem próbáltam, de ki fogom.
Te hogyan szoktad készíteni?
Én is gáztűzhelyen sütöm, de nem a nyílt lángon, hanem lángelosztó lapon, olyan lyukacsos, biztos ismeritek. Három padlizsán is ráfér.
Megjegyzés küldése