- a csiperke: mindent célra használható
- a fülőke: levesnek, mártásnak, salátának, tojással
- a galambgomba: húsokhoz, raguba, salátába, levesbe, tölteléknek
- a koralgomba: paprikásnak, kirántani
- a kucsmagomba: levesnek, tölteni, tojással, rizzsel
- a laskagomba: mindenféle ételbe alkalmas, szárát darálva gombafasrtnak
- a őzlábgomba: kalapja sütve, rántva, pörköltnek, a szára gombapornak
- a pereszke: levesbe, mártásnak, töltelékbe, raguba, salátába, pörköltnek, rizzsel, tojással, szárítva
- a pöfeteg: salátába, tojással, paprikásnak
- a rókagomba: pörkoltnek, paprikásnak, savanyúságnak, szárítva is jól használható
- a szarvasgomba: füszernek bármibe, pástétomokba
- a szegfűgomba: kalapja mindenre alkalmas, szárítva is jól használható
- a tőkegomba: kalapja levesbe, tölteléknek, pörköltnek
- a tölcsérgomba: levesbe, töltelékbe, raguhoz, mártásokhoz
- a tuskógomba: mártásnak, töltelékbe, savanyítva
- a vargánya: levesnek, rántani, pörköltbe, húsokhoz, ragukhoz, valamint szárítva is jól használható.
2011. április 11., hétfő
Melyik gomba mire jó
Labels:
lexikon
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése