2011. április 12., kedd

Málnás – zabpelyhes turmix

Hozzávalók:
  • 1, 5 deci tej
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 15 deka fagyos, mirelit málna
  • 1, 5 deci joghurt
  • 2 evőkanál juharfaszirup
Először tejben megfőztem a zabpelyhet, tökéletes erre a mikró, közepes fokozaton 1-2 perc alatt puhára fő benne. Ezt aztán beleöntöm a turmixgépbe, és hozzáadok néhány fagyos málnaszemet. Kiváló C-vitamin forrás, és sok benne a kálcium, a vas és a magnézium is. Ezután krémes joghurtot is teszek a gépbe, ez jót tesz a csontoknak és a gyomornak, és édesítésként a juharfaszirupból teszek hozzá. Jöhet a turmixolás (a fagyos málnaszemek miatt kicsit tovább tart), aztán a kész, üde rózsaszín
italt pohárba töltöm, és egy elkallódó málnaszemmel díszítem.

Nincsenek megjegyzések: