2011. április 9., szombat

Koriander

Mihez használjuk:
  • Mártások 
  • Levesek 
  • Saláták 
  • Pácok 
  • Sültek 
  • Szárnyasok 
  • Káposztás ételek
Tea: Törjünk össze mozsárban, vagy daráljunk meg 1 púpozott teáskanálnyi koriandert, majd öntsük le 2-3 dl forró vízzel, és hagyjuk állni 10 percig. Ezután szűrjük le, és étkezések előtt fogyasszuk.
A gyógynövény hatásos felfúvódás és telítettségérzés, valamint a gyomor- és béltraktusban jelentkező görcsök, fájdalmak ellen. 
Kiváló szélhajtó. A koriander kiválóan alkalmas a "Roemheld-szindróma" (gázfelgyülemlés a hasban) kezelésére.
Illóolaját bedörzsölőszerekben alkalmazzák reumás panaszok kezelésére.
A tudományos vizsgálatok szerint a koriander serkentőleg hat az emésztésre, és gátolja bizonyos káros baktériumok elterjedését a szervezetben.

Nincsenek megjegyzések: