2011. április 12., kedd

Epres joghurtturmix mogyoróval

Hozzávalók:
  • 5 deci Földieper lé
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1/2 kikapargatott vaníliarúd
  • 1 kis marék durvára őrölt mogyoró
Először is beleöntöm a gyümölcslevet a turmixba, és hozzákanalazom a mézet és a joghurtot. Ezek után belereszelem a citrom sárga héját, majd vágódeszkán félbevágom a citromot, és a kifacsart levét is a turmixba öntöm. Utolsó hozzávaló a vaníliarúd, melyet félbevágom és kikapargatom a belsejét. Ha ezzel megvagyok az aromás pöttyöket is beleteszem a turmixba. 1 percnyi turmixolás után kész is a vitamindús reggeli.  A poharakba töltés után díszítésként apróra tört mogyorót szórok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések: