Hozzávalók:
- 10 dkg vaj vagy margarin,
- 2 dl cukor,
- 3 tojás,
- 2,5 dl liszt,
- 3 evőkanál kakaó,
- 2 teáskanál vaníliás cukor,
- 1 teáskanál sütőpor,
- késhegynyi só,
- 1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mézet használni),
- 1,5 dl vágott dió vagy mogyoró,
- morzsa.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót és belevegyítjük a vajas masszába. Hozzáadjuk a melaszt vagy a mézet, és a diót. Egy kivajazott, morzsával kiszórt formába tesszük a tésztát. 3 percig teljes hatásfokon sütjük, 3 perc pihenés, 3 perc sütés teljes hatásfokon, 3 perc pihenés, végül még 2 percig sütjük. A „tepsiben” hagyjuk kihűlni. Kockára vágjuk, dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése