Mihez használjuk:
- Húsos töltelékek
- Roston sült húsok
- Halak
- Sütemények
- Édességek
A citromot elõször alaposan mossuk meg meleg víen, sõt le is ledörzsölhetjük. Azután töröljük szárazra. Nedvesen a citromhéja nehezen reszelhetõ, a reszelõ fogai közé ragad.
A reszelést finomfogú reszelõn végezzük úgy, hogy csak a sárga réteget vegyük le. A fehér, puha réteget hagyjuk érintetlenül, mert keserûvé teszi a reszeléket.
Legjobb, ha friss reszeléket használunk, mert az íz hatása ilyenkor érvényesül igazán. De szárítva is használhatjuk, ha megfelelõen tároljuk.
A lereszelt citromhéjat cukorral elkeverve és üvegbe rakva sokáig eltarthatjuk. Ha ledaráljuk és porcukorral összekeverjük, kitûnõen használhatjuk teába, süteménybe és krémek ízesítésére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése