- A báránysültez jól illik a fokhagyma, a rozmaring vagy akár a zsályalevél is.
- A feldarabolt és faggyútól megtisztított bárányt legyük egy tálba, öntsünk rá, olívaolajat, reszeljünk rá fokhagymát tetszés szerint, szórjuk meg őrölt borsot és rozmaringlevelet.
- Sózni nem szabad mert a hús kipirosodik.
- Bekenhetjük joghurttal is de az olívaolajos pác is finoman megpuhítja.
- A bárány pácolásához használhatunk levendulavirágot és mézet is.
- Különleges és finom, ha reszelünk rá lime héjat és utána babérlevéllel, citromszeletekkel nyársra fűzzük.
- A megsült bárány csülkök végére tekerjünk alufóliát. Esztétikus és praktikus megoldás, így könnyebben fogható és fogyasztható.
- A sült báránycsülök mellé a száraz vörösborok illenek.
- Sütés közben a báránycsülökre öntsünk 1 dl száraz vörösbort.
2011. április 6., szerda
Báránysütés – Pácolás
Labels:
gasztro tippek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése