- Hal - a halban található Omega 3 zsírsav rendkívüli hatással van az LDL koleszterinre, ami a zsíros élelmiszerekből származik és lerakódik a véredények falára. A halban található anyagok segítik a HDL koleszterin képződését, ami a véredényeket védi.
- Étkezés után elfogyasztott sajt - ez egy francia szokás, megelőzi a puffadást, segíti az emésztést. Elősegíti a nyálképződést és semlegesíti a fogszuvasodást okozó savakat.
- Káposzta - a savanyú káposzta béltisztító, méregtelenítő, használható székrekedés ellen is.
- Fokhagyma - méregteleníti a májat, vérnyomáscsökkentő, serkenti az emésztőnedvek keletkezését, csökkenti a koleszterin lerakódást.
- Alma - csökkenti a koleszterinszintet a vérben, segíti az emésztést, rendkívül jó hasmenésre (nem megreszelve) és székrekedés ellen is (reszelve)
- Sárgarépa - segíti a bélműködést, megelőzi a székrekedést, nyugtatja az emésztőrendszert, segíti a májműködést.
2011. április 2., szombat
6 élelmiszer, ami segíti az emésztést
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése