2012. május 3., csütörtök

Tehéntúrós gombóc


Hozzávalók 10 gombóchoz:
  • 250 g sovány tehéntúró,
  • 1 tojás,
  • 2 – 3 evőkanál gríz,
  • egy csipet só,
  • kevés zsemlemorzsa,
  • cukor vagy lekvár az édesítéshez, esetleg tejföl, aki úgy szereti
A tehéntúrót egy tálba tettem és villával összetőrtem. Hozzáadtam a tojást, a két kanál grízt, és jól összekevertem. Kb. 10 percig állni hagytam. Közben feltettem a vizet főni. Tíz perc eltelte után gombócokat formáltam belőle és a fövő vízbe dobtam őket. Amikor feljönnek a víz tetejére, már ki lehet venni őket a vízből. Kb. 6 – 7 perc alatt megfőnek.  Amíg főttek, addig kicsit megpergeltem a zsemlemorzsát, aztán a gombócokat szűrő kanállal kivettem a vízből, hagytam lecsepegni, aztán beleforgattam a zsemlemorzsába. Cukorral tálaltam. Könnyű étel és aránylag kalóriaszegény.


Nincsenek megjegyzések: