2012. március 19., hétfő

Sós perec



Hozzávalók
  • fél kg liszt
  • 2 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1,5 dl napraforgó olaj
Az élesztőt a langyos tejben 1 ek cukorral felfuttattam. A liszthez hozzáadtam  1 ek sót, a napraforgó olajat, a felfuttatott élesztőt és végül összegyúrtam. Letakarva kicsit pihentettem, majd több darabra vágtam fel. Egyenként perecet formáltam belőle. Nem lettek valami szépek, gyakorolni kell még a formázást, de mivel ez az első, én meg vagyok elégedve velük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tettem őket, majd tetejüket egy egész tojással (amit előzőleg felvertem) megkentem, és előmelegített forró sütőbe tettem. Az eredeti recept sós mázat ír elő hozzá de én elég sósnak találtam így is és azt elhagytam. 
Az eredeti recept itt található.


3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

De guszták lettek! Nem szoktad megspiccelni sós mázzal? De máz nélkül is vennék egyet...:o)

Éva írta...

Nagyon guszta ! Szívesen elfogadnék most 1 darabkát!

Gerdi írta...

Már hiányoltalak:-) Nagyon jó kis recept, szívesen ropogtatnék belőle.