2011. december 10., szombat

Zsemle


Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tej,
  • 1 kiskanál só,
  • szezámmag.  
Az élesztőt 1 dl langyos tejjel felfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgoztam. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagytam. 


A megkelt tésztát 16 részre osztottam, kis labdákat formáltam belőle, tepsibe helyeztem. 



Megkentem tojássárgával, megszórtam szezámmaggal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöttem.


8 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszták a zsemlék, nagyon ügyes vagy, gratulálok.

Illéskrisz Konyhája írta...

Micsoda mosolygós zsemlék! Nagyon guszták!

martinelli írta...

Köszönöm szépen!

Ibcsi írta...

De nagyon édik!!!Ügyi vagy!! Gratula!!

Gerdi írta...

De szép kis pufi zsemlék:-)

martinelli írta...

Köszönöm szépen!

Csilla írta...

Már sütöttem 2-3 féle receptből is zsemlét, de ez is nagyon jól hangzik, elmentem, és ki fogom próbálni. Csak ne kellene formázgatni, engem mindig az tart vissza a zsemlesütéstől, az valahogy nekem olyan macerás! :))) Nagyon szépek lettek. :)

martinelli írta...

Csilla, nem nagy dolog, formázod a tenyered között mint a gyurmát. Nem lettek egyenlőek, de szerintem nem lehet pontosan elosztani. Ne félj a formázástól, hamar ment, 2 perc az egész.