2011. december 14., szerda

Ismét zsemle

Nem tudok betelni ezzel a zsemlefajtával. Annyira finom, hogy nem tudok lemondani róla. Ezt kicsit másképp készítettem mint az előzőt, vagyis tej helyett vizet használtam, friss élesztő helyett szárazat és nem tojássárgával kentem meg a tetejüket sütés előtt, hanem olajjal. Nagyon finom lett, próbáljátok ki!



Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt,
  • 1 tasak száraz élesztő,
  • 2 tojás,
  • 5 dkg margarin,
  • 2 dl víz,
  • 1 kiskanál só,
  • 1 kiskanál cukor
  • kevés olaj.
Az élesztőt 1 dl langyos vizzel és 1 kk cukorral felfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgoztam. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagytam. A megkelt tésztát 16 részre osztottam, kis labdákat formáltam belőle, tepsibe helyeztem. Megkentem olajjal, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöttem. Amikor kivettem a zsemléket vizek ecsettel kentem át.

5 megjegyzés:

Székely István írta...

Guszta! Kipróbálom!

Éva írta...

Guszták lettek! Kifogom próbálni egyszer!

Illéskrisz Konyhája írta...

És ismét megint szép!!!

Roza írta...

Nagyon szépek!:) Azt hiszem, én is ki fogom próbálni:)

martinelli írta...

Köszönöm szépen!