Nem tudok betelni ezzel a zsemlefajtával. Annyira finom, hogy nem tudok lemondani róla. Ezt kicsit másképp készítettem mint az előzőt, vagyis tej helyett vizet használtam, friss élesztő helyett szárazat és nem tojássárgával kentem meg a tetejüket sütés előtt, hanem olajjal. Nagyon finom lett, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 tasak száraz élesztő,
- 2 tojás,
- 5 dkg margarin,
- 2 dl víz,
- 1 kiskanál só,
- 1 kiskanál cukor
- kevés olaj.
Az élesztőt 1 dl langyos vizzel és 1 kk cukorral felfuttattam, majd összekevertem a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgoztam. Meleg helyen, letakarva 40 percig kelni hagytam. A megkelt tésztát 16 részre osztottam, kis labdákat formáltam belőle, tepsibe helyeztem. Megkentem olajjal, és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten megsütöttem. Amikor kivettem a zsemléket vizek ecsettel kentem át.
5 megjegyzés:
Guszta! Kipróbálom!
Guszták lettek! Kifogom próbálni egyszer!
És ismét megint szép!!!
Nagyon szépek!:) Azt hiszem, én is ki fogom próbálni:)
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése