2011. december 1., csütörtök

Házi májpástétom



Hozzávalók:
  • 1 kg zsiradék,
  • 1 kg sertéshús,
  • 1 kg sertés máj,
  • 40 dkg hagyma,
  • só,
  • bors.
A kockára vágott zsírnakvalót kiolvasztjuk és a tepertőt kiszedjük a zsírból. A húst is és a hagymát is kockára vágjuk, majd rétegezve a zsírra tesszük úgy, hogy az utolsó réteg máj legyen és puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd ledaráljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Dobozokba tesszük és hűtőben tároljuk.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia, erdekelne h meddig tarolhato???

Marti M írta...

Kb 1 hétig hűtőszekrényben eláll. Fagyasztani is lehet.