2011. október 12., szerda

Süss még egy kenyeret a Kenyér Világnapja alkalmából!Gyertek és süssetek velünk! Limara által a Facebookon meghirdetett mozgalom részeseként.
Miről is van szó? Limara elmondja:

"A svájci székhelyű Pékek Világszövetsége 2001-es kongresszusán döntött úgy, hogy október 16. legyen a KENYÉR VILÁGNAPJA. A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének – az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségét. A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára és a kenyér jelentőségére a nagyközönség figyelmét is felhívják. (jeles napok szerkesztőségétől)
Úgy tudom, hogy ezen a világnapon 2004 óta a Magyar Pékszövetség is kiválaszt az ország területén több gyermekintézményt, szociális és idős otthont, ahol mindenkit megajándékoznak termékeikkel.
Arra gondoltam, hogy mi akik otthon rendszeresen vagy csak alkalmanként sütünk a kenyeret, csatlakoznánk ehhez a jeles naphoz egy mozgalommal.
Ezen a napon mindannyian két kenyeret dagasztanánk be, egyet magunknak, egyet pedig ajándékba. A megajándékozott lehet bárki, egy rászoruló idegen, pl. hajléktalan vagy idős nyugdíjas, sok gyermekes család, de lehet az a szomszéd, jó barát.
Az ajándékba készült kenyereket fotózzátok le, töltsétek fel ide, később albumba rendezzük őket!
Ez nem egy játék! Nincs legszebb, legnagyobb, nincs lájkolás, nincs győztes! Itt csak jó szándék van!
Hívjátok az ismerőseiteket is!
Limara"
Én csatlakoztam, gyertek ti is!

2 megjegyzés:

Gerdi írta...

Láttam már Limaránál is a felhívást, elnyerte az én tetszésemet is.

Suncika (Anya) írta...

Szia!

Nézz majd be hozzám egy pillanatra a díjas bejegyzésre. :)
www.etelekestortak.blogger.hu

Betti