2011. október 26., szerda

Salátaleves


908 kcal, 1 adag 151 kcal
Hozzávalók 6 személyre:
  • 1 nagy fej saláta (450 g, 77 kcal)
  • 4 cikk fokhagyma (5 g, 7 kcal)
  • 4 tojás (272 kcal)
  • 130 g rizs (463 kcal)
  • fél ek olaj (45 kcal)
  • ecet
  • 100 ml 1,5%-os tej (44 kcal)
A salátát leveleire szedtem, jól megmostam, apró darabkákra téptem és annyi vízzel, amennyi levest akartam, feltettem főni. A salátát nem szoktam késsel vágni, mert oxidálódik (a saláta).   Hozzáadtam a sót és a rizst, meg a fokhagymát. Kavargatás mellett puhára főztem. A rizst külön is meg lehet főzni. Közben 3 egész tojásból és egy tojás fehérjéből fél kanál olajon rántottát sütöttem. Felvágtam darabkákra és hozzáadtam a leveshez. Ha már minden megfőtt, levettem a tűzről. Egy tojás sárgájából és 100 ml tejből habarást készítettem és hozzáadtam a leveshez. Ízlés szerint eceteztem, sóztam, lefedve hagytam 10 percig, hogy álljon össze, utána tálalható. Fogyókúrásoknak ajánlom. Igaz, hogy van benne tojás és rizs, de belefér az étrendbe.

2 megjegyzés:

Adél írta...

Imádom ezt a levest.Tavasszal,szinte nincs hét ,hogy ne készítsem el..de már rég volt tavasz és most ,hogy megláttam,annyira megkívántam:)

Marti M írta...

Kedves Aleda, most már egész évben lehet készíteni, mert mindig lehet salátát kapni. Persze nem mindegy, hogy milyen, de azért mindegyik finom. Én ezután gyakrabban fogok ilyet készíteni, mert egy könnyű, finom leves.