2011. augusztus 1., hétfő

Marinált tojás

Hozzávalók:
  • 10 kemény, főtt tojás,
  • 2 csésze almaecet,
  • 2 csésze hideg víz,
  • 1 hagyma, apróra vágva,
  • 1 babérlevél (az eredeti receptben friss babérlevelet ír, de én szárítottat tettem),
  • egy marék fekete bors,
  • egy evőkanál só, 
  • egy evőkanál cukor.

A tojások haját eltávolítottam. Az üveg aljára tettem a sót, a cukrot, a borst és a babérlevelet. Összekevertem és beletettem a tojásokat. Hozzáadtam a vizet és az ecetet, majd lezártam és alaposan összeráztam. 2 - 3 napig hűtőszekrénybe tettem. Szinte mindenféle mártással, szósszal és salátával fogyasztható.
Az eredeti recept itt található.

Nincsenek megjegyzések: