2011. augusztus 11., csütörtök

Körtepuding



Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 tojás,
  • 75 g margarin,
  • 180 g cukor,
  • 200 g liszt (én 650-est használtam),
  • 1 kk sütőpor,
  • 150 ml tej,
  • 4 körte,
  • 1 kk reszelt citromhéj (nekem nem volt).
A tojássárgákat, a margarint és a cukrot habosra kevertem. Hozzáadtam a sütőport, a lisztet, a tejet és jól összekevertem. A tojásfehérjét külön felvertem és óvatosan hozzákevertem a masszához.  A körtéket meghámoztam, kivágtam a magházukat és cikkekre vágtam. Egy kimargarinozott jénaiba beleöntöttem a masszát, a tetejére tettem a körtéket és kicsit belenyomtam őket. Közepes tüzön kb. 1 óra alatt készre sütöttem. Egy könnyű, nem túl édes piskótát kaptam. Nagyon finom. Jó étvágyat.

    5 megjegyzés:

    Éva írta...

    Nagyon jól néz ki és igen finom lehet! Biztos jó íze van a körtének mikor megsül a tésztába!:-)

    Mrita írta...

    Még körtés süteményt nem készítettem, biztos nagyon finom és nagyon guszta.

    Gerdi írta...

    Ez finom lehet, de én mindjárt dupla adagot sütnék!

    Petra írta...

    Csodás süti. Körte, citromhéj, finom tészta... Hmmm. :)))

    martinelli írta...

    Köszönöm szépen!