2011. május 10., kedd

Csirkemáj paprikás (tejföllel)



Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 - 60 dkg csirkemáj,
  • 1 hagyma,
  • kevés olaj,
  • 1 ek liszt,
  • pirospaprika,
  • tejfől

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre dinszteljük, aztán hozzáadjuk a pirospaprikát. Azonnal felöntjük vízzel, nehogy megégjen (mert akkor keserű lesz). Beletesszük a már megtisztított csirkemájat és annyi vizet adunk hozzá, amennyi ellepi a májat. Fedő alatt 10 percet pároljuk, aztán óvatosan megforgatjuk a májakat. Nem kavarjuk, mert összetörnek. Még kb. 10 percet pároljuk, utána villával ellenőrizzük, hogy megfőtt. Ha nem, akkor még tovább főzzük. Amikor kész, a májakat kivesszük egy tányérra, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk és hozzáadjuk a paprikás léhez, aztán felforraljuk, hogy a liszt kifőjön. Utána hozzáadjuk a májakat és még pár percet főzzük. Tálaláskor tejföllel kínáljuk. A májat csak fogyasztáskor sózzuk, mert ha főzés közben adjuk hozzá a sót, akkor kemény lesz.

Nincsenek megjegyzések: