2011. április 10., vasárnap

Székelygulyás

Hozzávalók:
  • sertéshús,
  • hagyma,
  • só,
  • bors,
  • pirospaprika,
  • olaj,
  • ételízesítő,
  • savanyú káposzta
  • tejföl a tálaláshoz.

A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk a felforrósított olajhoz és ledinszteljük.  Amikor már üveges, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vizet töltünk rá. Hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, az ételízesítőt, a borsot, és fedő puhára pároljuk. Ha kell még adunk  hozzá vizet. Közben a legyalult savanyú káposztát megpároljuk. Amikor kész, a káposztát hozzáadjuk a húshoz és összefőzzük. Tálaláskor tejfölt teszünk rá. (Én 2%-os natúr joghurtot tettem rá.)


Nincsenek megjegyzések: