2011. április 11., hétfő

Melyik gomba mire jó

  • a csiperke: mindent célra használható
  • a fülőke: levesnek, mártásnak, salátának, tojással
  • a galambgomba: húsokhoz, raguba, salátába, levesbe, tölteléknek
  • a koralgomba: paprikásnak, kirántani
  • a kucsmagomba: levesnek, tölteni, tojással, rizzsel
  • a laskagomba: mindenféle ételbe alkalmas, szárát darálva gombafasrtnak
  • a őzlábgomba: kalapja sütve, rántva, pörköltnek, a szára gombapornak
  • a pereszke: levesbe, mártásnak, töltelékbe, raguba, salátába, pörköltnek, rizzsel, tojással, szárítva
  • a pöfeteg: salátába, tojással, paprikásnak
  • a rókagomba: pörkoltnek, paprikásnak, savanyúságnak, szárítva is jól használható
  • a szarvasgomba: füszernek bármibe, pástétomokba
  • a szegfűgomba: kalapja mindenre alkalmas, szárítva is jól használható
  • a tőkegomba: kalapja levesbe, tölteléknek, pörköltnek
  • a tölcsérgomba: levesbe, töltelékbe, raguhoz, mártásokhoz
  • a tuskógomba: mártásnak, töltelékbe, savanyítva
  • a vargánya: levesnek, rántani, pörköltbe, húsokhoz, ragukhoz, valamint szárítva is jól használható.

Nincsenek megjegyzések: