2011. április 9., szombat

Csokoládés süti

Hozzávalók:
  • 10 dkg vaj vagy margarin, 
  • 2 dl cukor, 
  • 3 tojás, 
  • 2,5 dl liszt, 
  • 3 evőkanál kakaó,
  • 2 teáskanál vaníliás cukor, 
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • késhegynyi só, 
  • 1 dl melasz (ha nincs, lehet helyette mézet használni), 
  • 1,5 dl vágott dió vagy mogyoró, 
  • morzsa.
A vajat a cukorral habosra keverjük, közben egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a vaníliás cukrot, a sütőport, a sót és belevegyítjük a vajas masszába. Hozzáadjuk a melaszt vagy a mézet, és a diót. Egy kivajazott, morzsával kiszórt formába tesszük a tésztát. 3 percig teljes hatásfokon sütjük, 3 perc pihenés, 3 perc sütés teljes hatásfokon, 3 perc pihenés, végül még 2 percig sütjük. A „tepsiben” hagyjuk kihűlni. Kockára vágjuk, dióval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: