2011. április 8., péntek

Citromhéj

Mihez használjuk:
  • Húsos töltelékek 
  • Roston sült húsok 
  • Halak 
  • Sütemények
  • Édességek
A citromot elõször alaposan mossuk meg meleg víen, sõt le is ledörzsölhetjük. Azután töröljük szárazra. Nedvesen a citromhéja nehezen reszelhetõ, a reszelõ fogai közé ragad.
A reszelést finomfogú reszelõn végezzük úgy, hogy csak a sárga réteget vegyük le. A fehér, puha réteget hagyjuk érintetlenül, mert keserûvé teszi a reszeléket.
Legjobb, ha friss reszeléket használunk, mert az íz hatása ilyenkor érvényesül igazán. De szárítva is használhatjuk, ha megfelelõen tároljuk.
A lereszelt citromhéjat cukorral elkeverve és üvegbe rakva sokáig eltarthatjuk. Ha ledaráljuk és porcukorral összekeverjük, kitûnõen használhatjuk teába, süteménybe és krémek ízesítésére.

Nincsenek megjegyzések: