2011. április 17., vasárnap

Almasaláta pirított mandulával

Hozzávalók 4 személyre:
  • 1,25 dl fehérbor,
  • 2 evőkanál citromlé,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 2 késhegynyi fahéj,
  • 25 g mandulalapocska,
  • 1 teáskanál vaj,
  • 500 g kemény alma,
  • 100 g nagy szemű fehér szőlő.

A fehérbort felforraljuk a citromlével, a mézzel, a cukorral és a fahéjjal, majd hűlni hagyjuk. A mandulát világosra pirítjuk, a megolvasztott vajban. Az almát meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Azonnal az öntethez keverjük, így nem barnul meg. A szõlõszemeket kettévágjuk, kimagozzuk. Hegyes késsel fellazítjuk a héját, lehúzzuk. A salátába keverjük, tálalásig letakarjuk. A salátát ízesítjük, tálkákba tesszük, és megszórjuk a mandulával. A meghámozott alma fehér marad, ha rövid időre citromos vagy ecetes vízbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések: