2012. május 7., hétfő

Rusztikus pizza - kicsit másképp


Hozzávalók:
A tésztához
  • 40 g olíva olaj,
  • 30 g cukor,
  • 350 g liszt, (én 650-es kenyérlisztet használtam)
  • 130 ml tej,
  • 1 tojás,
  • 25 g élesztő,
  • 10 g só (kicsit kell vigyázni a sóval, mert ha a szalámi is sós és a sajt is, akkor ez a mennyiség sok).
A töltelékhez amit én használtam:
  • száraz magos szalámi,
  • mozzarella sajt,
  • 1 db hagyma.
Az élesztőt a langyos tejben elkavart cukorral felfuttattam. A lisztet és a sót egy tálba tettem, hozzáadtam az olajat és a tojást, majd a felfuttatott élesztőt. A videón a szakács másképp csinálja, de én szeretem felfuttatni az élesztőt. Jól összedolgoztam, majd meleg helyen megkelesztettem. Utána két részre osztottam, egyenként mindegyiket kinyújtottam és megszórtam szalámival, sajttal és hagymával. Felcsavartam és felszeleteltem  mint a darázsfészket, majd a vágott felével a sütőpapírral kibélelt kerek tepsibe tettem. Még 20 percig hagytam kelni meleg helyen. Előmelegített sütőben megsütöttem. Szépen szét lehet szedni, mint a darázsfészket.


Nézzétek meg a csatolt videót is. Én két nagyon érdekes és hasznos dolgot tanultam belőle:
1. A sütőpapírt előbb megvizezi és összegyűri, mert (mondja a videón) így jobban lehet alakítani a forma után. Ez új nekem, még sosem hallottam ilyet, gondoltam kipróbálom. Nagyon meg vagyok elégedve az eredménnyel. Jól összegyűrtem, kiszorítottam belőle a vizet és utána kisimítottam és a papír nem szakadt el. Eddig mindig türögettem, de ezután így csinálom, ha kerek tepsit használok.
2. A tésztás tálat nejlon zacskóba tette és úgy hagyta kelni. Én is így tettem és jó ötlet. Átveszem.

4 megjegyzés:

Gerdi írta...

Ez remek! Legközelebbi pizzánk ilyen lesz:-)

Éva írta...

Hűha , ahogy ránéztem egyből megéheztem és eszembejutott hogy milyen régen csináltam pizzát! Nagyon guszta !

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon guszta! Máris jól esne egy karéj belőle...:o)

Martinelli Martinelli írta...

Köszönöm szépen mindenkinek.